€ 159.500,00

Heerhugowaard, 1704 AD Heerhugowaard, Nederland
 • Huurbedrag: Per maand
 • Adres: Handelsstraat 3 Heerhugowaard
 • Soort:
 • Inventaris / Goodwill: Koop
 • Prijs Inventaris / Goodwill: € 159.500,00
 • Onroerend goed: Huur
 • Prijs onroerend goed: € 1.160,00
 • Aantal zitplaatsen: 20
 • Terras: Ja
 • Aantal zitplaatsen terras: 12

Omschrijving

Te koop bij Van Alkemare: Snackbar/kiosk met strategische ligging op het treinstation in een ontwikkelend woon- en werkgebied in 
Heerhugowaard!

De snackbar/kiosk
De snackbar is gevestigd in een kiosk op perron 1 van treinstation Heerhugowaard en omvat een totale oppervlakte van ca. 68 m2. De kiosk wordt al jaren succesvol geëxploiteerd door cafetaria Foodmaster, een franchiseformule van FHC. De snackbar heeft een bovengemiddelde omzet per m2 en staat bekend om een breed assortiment aan vers bereide burgers, broodjes, snacks en patat. Daarnaast serveert de snackbar ook ijs en milkshakes en is er een uitgebreide keuze aan koffie. In de gekoelde vitrine en stellages wordt drinken en verpakte tussendoortjes gepresenteerd. Het gehele concept is met name gefocust op afhalen op locatie, maar er is ook zitgelegenheid: ca. 20 zitplaatsen binnen en ca. 8-12 zitplaatsen op het terras. De zitruimte fungeert tevens als inpandige wachtruimte van de NS, welke in het 
beheer is van de snackbar.

Bij de balie achterin de zaak worden bestellingen van A tot Z behandeld: van de opname, betaling en uitgifte tot bereiding. Voor de bereiding is er diverse hoogwaardige apparatuur aanwezig, zoals een Nissei ijsmachine, nieuwe bakwand (november 2021) en Douwe Egberts koffiemachine. Achterin is er nog een kleine opslagruimte aanwezig met koelcel en personeelstoilet en een spoelkeuken met koel-/vrieskast en leveranciersgingang. De snackbar hanteert tevens een succesvol bezorgconcept met een groot bezorggebied waarvoor drie fietsen en twee auto’s in gebruik zijn.

De franchise-formule: Foodmaster van FHC
Bij overname van de snackbar geldt een franchise-verplichting met overname van het concept Foodmaster van FHC. FHC is een formulehuis dat drie franchiseformules heeft in de cafetariabranche: Family, Foodmaster en Vital. FHC heeft in totaal 90 vestigingen en 40 schoolcatering locaties verspreid door het hele land. De formule Foodmaster profileert zich als ‘oer-Hollandse cafetaria in een modern jasje’, met uitstekende kwaliteitsproducten en een goed geïntegreerd online bestelplaftorm en bezorgservice.

Locatie/ligging
De snackbar is gevestigd op perron 1 van treinstation Heerhugowaard. De snackbar bedient door de strategische ligging een veelzijdigheid aan klanten: treinreizigers, bedrijven op het aangrenzende industrieterrein, scholieren en bewoners van de vele omliggende  (nieuwbouw)wijken van Heerhugowaard. 

In de omgeving zijn veel herontwikkelplannen van de gemeente Dijk en Waard, die dit het duurzaamste stationsgebied van Nederland wil 
maken. Het stationsgebied wordt straks een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. Het treinstation wordt vernieuwd en de 
omliggende infrastructuur wordt verbeterd met o.a. een spoorondergang die de bereikbaarheid van het stationsgebied zal doen verbeteren. Binnen de herontwikkeling zullen ook veel nieuwe woningen en appartementencomplexen worden gerealiseerd, zoals:

– ‘De Groene Trede’ met 67 appartementen;
– ‘Waardijktoren’ met 113 appartementen;
– ‘3Kwartier’ met 138 appartementen;
– ‘Stationskwadrant’ met 165 appartementen.

Naast de vele reeds omliggende woonwijken bieden deze nieuwe woongelegenheden veel potentie voor extra klanten voor de snackbar.

Openingstijden
De snackbar is momenteel geopend van maandag t/m vrijdag van 07:00-20:00 uur, op zaterdag van 08:00-20:15 uur en op zondag van 12:00-20:15 uur. Er zijn voorschriften vanuit de NS voor verplichte publieke openingstijden.

Bestemming
Op deze locatie geldt Enkelbestemming Centrum met horecacategorie 1 en 2. Neemt u contact op met gemeente Dijk en Waard voor meer informatie.

Details

 • Vraagprijs goodwill/inventaris: € 159.500,-
 • Huurprijs: € 1.160,- per maand excl. BTW
 • Voorschot energiekosten: € 933,- per maand excl. BTW
 • Servicekosten: € 92,- per maand excl. BTW

Kenmerken

 • Totale oppervlakte (m2): 67.8 m²
 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Personeelsverplichtingen: Ja

Bekijk op de kaart

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Van Alkemare Horecamakelaardij 0226-343220
nadine@vanalkemare.nl http://www.vanalkemare.nl Bedrijf : Van Alkemare Horecamakelaardij Makelaars met hart voor horeca! Wij zijn al bijna 40 jaar gespecialiseerd in de aankoop, verkoop, verhuur en taxatie van horecabedrijven en horecapanden.
Menu