€ 275.000,00
Vraagprijs horecaexploitatie

Herenstraat 29, 2313 AE Leiden, Nederland
 • Huurbedrag: Per maand
 • Adres: Herenstraat 29 te Leiden
 • Soort:
 • Inventaris / Goodwill: Koop
 • Prijs Inventaris / Goodwill: € 275.000,00
 • Onroerend goed: Huur
 • Terras: Nee
 • Oppervlakte terras (m2): 139 m²

Omschrijving

Gelegen aan de zuidzijde van het centrum van Leiden, in de karakteristieke en gezellige Herenstraat hebben wij een mooie mogelijkheid om een snackbar met een hoge omzet over te nemen! Wat deze locatie tevens uniek maakt is de mogelijkheid om boven de snackbar te wonen, wie wil dat nou niet?

De buurt “Tuinstadwijk”

De snackbar bevindt zich midden in de Tuinstadwijk, deze wijk loopt van de Witte Singel naar de spoorlijn tussen Leiden Centraal en Lammenschans. Het centrum is op 5 minuten loopafstand. Tuinstadwijk biedt een tal aan voorzieningen; horeca, detailhandel, parken, basis- en middelbare scholen.

Tuinstadwijk telt ca. 4.000 inwoners wat de komende jaren fors toe zal nemen door alle woningbouwontwikkelingen in de omgeving, dit zijn zowel reguliere-, starters- als studentenwoningen. De zogenoemde “Lammenschansdriehoek” is volop in ontwikkeling en verandert van een kantorengebied langzaam in een nieuwe stadswijk waar wonen, werken, studeren en recreëren samen komen. De komende jaren zullen er in de nabije omgeving nog duizenden woningen worden gerealiseerd.

Kortom; Snackbar Herenstraat is dynamisch en centraal gelegen wat door de toekomstige ontwikkelingen alleen maar toe zal nemen.

De locatie

Het gebouw omvat drie bouwlagen, waarvan de begane grond volledig is ingerichte als snackbar, voorzien van alle gemakken die u mag verwachten van een snackbar. De entree kan volledig open waardoor deze zeer toegankelijk is. In de verkoopruimte zijn in de huidige situatie acht zitplaatsen aanwezig, gesitueerd aan een bar langs de zijwand. Vanuit de entree is rechtdoor de uitgiftebalie met de koelvitrine. De achter ruimte beschikt over een ruime koelcel, opslagruimte en een spoelkeuken welke is gescheiden van het gedeelte waar etenswaren worden bereid.

De 1e en 2e verdiepingen worden in de huidige situatie gebruikt als kantine en opslagruimte maar heeft de bestemming “wonen”. Hierin zit dus nog potentie, hieronder nader omschreven.

De bovenwoning

Naast een unieke horecaruimte is de locatie tevens voorzien van een bovenwoning van twee verdiepingen, dit betreft een “onzelfstandige” woonruimte en is uitsluitend van binnenuit bereikbaar middels een trap.

De woning heeft op de eerste verdieping een ruime woonkamer, aparte keukenruimte, toilet en een sanitaire ruimte. Op de tweede verdieping bevinden zich drie kamers, waarvan een kamer is ingericht als walk-in-closet en twee kamers te gebruiken zijn als slaapkamers.

Oppervlakten

Metrage begane grond: ca. 60 m²

Metrage eerste verdieping: ca. 52 m² (plus klein dakterras)

Metrage tweede verdieping: ca. 27 m²

Metrage totaal: ca. 139 m²

Vraagprijs

De vraagprijs voor de inventaris, exploitatierechten, huurdersbelang en goodwill is verlaagd naar € 275.000,00. Verkoper denkt graag in mogelijkheden, zo is het verstrekken van een lening bespreekbaar ingeval financiering van het volledige bedrag niet mogelijk is. De mogelijkheden bespreken we graag met u.

Bestemmingsplan

De bestemming is horeca 2 “horeca-inrichtingen voor het bedrijfsmatig verstrekken van overwegend snacks en/of ter plaatse opgewarmde etenswaren, al dan niet in combinatie met alcoholvrije drank om aldaar te nuttigen (cafetaria’s, snackbars, shoarmazaken). Voor een horecabedrijf met als hoofdactiviteit het verstrekken van maaltijden en als nevenactiviteit het verstrekken van dranken, zoals een restaurant, eetcafé, cafetaria, snackbar, of gelijkwaardige horecabedrijven”.

Door de ruime mogelijkheden binnen het vigerende bestemmingsplan leent de locatie zich uitstekend voor allerlei typen Take Away & Delivery concepten, mede door de centrale ligging binnen een groot residentieel verzorgingsgebied.

Delivery

De huidige exploitant bezorgd zowel via de eigen website, de app als via thuisbezorgd en heeft een ruim verzorgingsgebied met een aanzienlijk klantenbestand van ruim 16.000 huishoudens.

Reclame

Qua reclame is de huidige exploitant ook enorm actief; zo hebben zij bijvoorbeeld een video reclame in een nabijgelegen supermarkt waardoor extra klanten worden aangetrokken.

Impressie

https://snackbarleiden.nl

Mocht uw interesse zijn gewekt na het lezen van de advertentie neem dan gerust contact op met onze Horecamakelaar Iris van Goozen, voor een geheel vrijblijvend gesprek op locatie of meer informatie.

N: Iris van Goozen

T: 06-51315553

E: iris@hkv-makelaars.nl

Kenmerken

 • Aantal verdiepingen: 2
 • Totale oppervlakte (m2): 139 m²
 • Oppervlakte verkoopruimte (m2): 60 m²
 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Personeelsverplichtingen: Nee
 • Leasecontracten: Nee
 • Muziekovereenkomst: Nee
 • Woning aanwezig: Ja

Bekijk op de kaart

Film

https://www.youtube.com/watch?v=uY3hrh6YZHc

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Iris van Goozen 0651315553
iris@hkv-makelaars.nl https://horecamakelaardij-knook-verbaas.nl Bedrijf : Horecamakelaardij Knook & Verbaas