Informeer naar prijs

Bergstraat 23, Dommelen, 5551 AW

Omschrijving

OMSCHRIJVING:
Schitterend horecapand, bovenwoning en terras gelegen op een zichtlocatie in het centrum van het toeristisch dorp Dommelen, een kerkdorp van de gemeente Valkenswaard in de Brabantse Kempen. Aan de overzijde van de straat bevindt zich een groot openbaar parkeerterrein met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Het pand heeft in 2019/2020 een complete metamorfose ondergaan, waarbij het pand is vergroot qua inhoud alsook qua terras. De landelijke stijl heeft de pandeigenaar ontzettend veel investeringen gekost, puur om het pand deze uitstraling te geven. Zo valt het schoon metselwerk op, de eiken houten afwerking (eiken balken van 30 cm dik), het in cement gegoten terras met authentieke waaltjes, een authentieke schouw/schoorsteen, donker grijs antraciet openslaande deuren met triple glas, nieuwe meterkast met G16 en voldoende krachtstroom. Het terras en het beoogde zitgedeelte staan mooi in verbinding met elkaar door de grote openslaande deuren. Daarnaast is in het buitengedeelte rekening gehouden met het creëren van een speeltuin, een overkapt prieel met aansluiting van water en elektra alsmede is er al een ruimte gemaakt voor een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

De volledig bebouwde begane grond is bij benadering 16,6 meter diep en bij benadering 13 meter breed. Op het naast gelegen perceel is een groot terras gerealiseerd alsmede een grasveld t.b.v. het creëren van een speeltuin alsook een prieel. Beide percelen zijn omheind met hekwerk en passende aanplanting.

Daarnaast is er nog een compleet nieuwe kelder gerealiseerd met een trap bereikbaar en direct aansluitend op de (beoogde) ruime keuken. De kelder is bij benadering ca 10 x 5 meter groot.

Volgens ruimtelijke plannen voldoet het pand aan de bestemmingsomschrijving “enkelbestemming horeca t/m categorie 3”. Horeca 3; “vormen van horeca-activiteiten die primair gericht zijn op het bedrijfsmatig verstrekken van etenswaren voor nuttiging al dan niet ter plaatse alsmede daaraan ondergeschikt het verstrekken van licht-alcoholische en niet alcoholische dranken”. Daarnaast is de bovenverdieping altijd in gebruik geweest als bedrijfsafhankelijke bovenwoning.

In beginsel kan het gehuurde voldoen aan alle eisen welke nodig zijn voor een horecabedrijf zoals brasserie, eetcafé, pannenkoekenhuis, restaurant, steakhouse, grand café, restaria, lunchroom, etc.

De ruimtes voor de realisatie van een gescheiden toilettengroep is reeds ingedeeld alsook is er een vetafscheider aangesloten op het openbaar riool. Een nieuwe huurder zal op zijn eigen persoonlijke naam een drank- en horecawet-/exploitatievergunning aan moeten vragen.

In het aangeboden registergoed zijn ontzettend veel investeringen gemaakt om het pand een aantrekkelijk en nostalgisch karakter te geven. De wens is dat de nieuwe huurder deze investeringen en authentieke karaktereigenschappen herkent alsook de laatste afwerkingen en het interieur met dezelfde enthousiasme deze nieuwe bedrijfsexploitatie invulling geeft. Ook is het wenselijk om het nieuwe concept van de huurder passend te maken bij de uitstraling van het aangeboden registergoed.

Een bedrijfsmatige bovenwoning behoort tot het gehuurde. Deze ruimte is volledig nieuw geschilderd en voorzien van stucwerk en van een laminaat vloer. De woning heeft een geïntegreerde opgang, een badkamer met toilet, een woonkamer met keukenblokje, alsmede een 3 tal slaapkamers.

LIGGING:
Gelegen aan een doorgaande weg in het centrum van het kerkdorp Dommelen in de gemeente Valkenswaard.

PARKEREN:
Aan de overzijde van de straat bevindt zich een groot openbaar parkeerterrein met voldoende gratis parkeergelegenheid.

INVENTARIS/GOODWILL:
Geen overname van inventaris. Huurder kan de bedrijfsruimte geheel naar eigen concept en wensen inrichten.

VERPLICHTINGEN:
Op het pand rusten GEEN verplichtingen ten aanzien van een brouwerij, speelautomaten of leveranciers.

OPENINGSTIJDEN:
Openingstijden conform de aangegeven tijden in de APV (Algemene Plaatselijke Verordering) van de gemeente Valkenswaard.

REGISTERGOED:
Het betreft hier een ruim huurpand met bovenwoning, terras en tuin. Huurder verkrijgt een huurovereenkomst op basis van 5 jaren met telkens 5 optiejaren. Verdere huurcondities zijn op aanvraag verkrijgbaar.

OMZET:
Nieuw te realiseren.

Kenmerken

  • Aantal verdiepingen: 1
  • Totale oppervlakte (m2): 249 m²
  • Brouwerijverplichtingen: Nee
  • Automatenverplichtingen: Nee
  • Personeelsverplichtingen: Nee
  • Leasecontracten: Nee
  • Muziekovereenkomst: Nee
  • Woning aanwezig: Ja

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Tonny Freriks Horeca-Makelaars 0493-441200
info@tonnyfreriks.nl http://www.tonnyfreriks.nl Bedrijf : Tonny Freriks Horeca-Makelaars SINDS 1972 DE HORECAMAKELAAR VOOR ZUID-OOST NEDERLAND. Tonny Freriks Horeca-makelaars begeleid, adviseert en ondersteunt al sinds 1972 binnen de gehele horecabranche ondernemers, starters, banken, gemeenten en intermediairs bij verkoop, aankoop, verhuur, huur, advies en taxaties van horecabedrijven en horecavastgoed in de provincies Noord Brabant, Limburg, Gelderland. Onze makelaars en taxateurs hebben hun eigen werkgebied, een gedegen horeca ondernemersachtergrond, een breed netwerk en kennis van de plaatselijke horeca. Zij volgen de ontwikkelingen in de horecabranche op de voet. Maar wat maakt ons echt uniek? Onze betrokkenheid! Wij begeleiden, ondersteunen en adviseren u bij het gehele proces van verkoop, aankoop, verhuur, huur, personeelsoverdracht, financiering, het opstellen van contracten, aanvragen van vergunningen en het leggen van contacten met leveranciers.