€ 535,00
k.k.

Koemarkt 20, 1441 DC Purmerend, Nederland
 • Soort:
 • Onroerend goed: Koop
 • Prijs onroerend goed: € 535.000,00
 • Terras: Ja
 • Referentie: VMH5-2588

Omschrijving

Te koop aangeboden door HVAB Horecamakelaardij: Dit prachtige horecapand met bovenwoning is gelegen op A1 locatie aan de Koemarkt in Purmerend.

De vraagprijs is inclusief de bedrijfsinventaris.

Type Horeca:   
Horecapand met  bovenwoning (3-kamerappartement) vrij van huur en gebruik. De woning heeft een eigen entree.

Soort/locatie:
Het betreft hier het bedrijfsonroerend goed met bovenwoning (c.a. 75m2) inclusief de bedrijfsinventaris. Het pand is gelegen op een A-1 Locatie aan de Koemarkt in het horecaconcentratiegebied van Purmerend (Gemeente Purmerend Noord-Holland).

Mogelijk rendement
Het pand is momenteel niet verhuurd. Het huurrendement in het verleden was tot voor kort:

 • € 21.600,- ex btw per jaar voor de horecaruimte;
 • € 9.792,- vrij van btw per jaar voor de bovenwoning.

Omschrijving object:
Dit prachtige horecapand met bovenwoning ligt op de kop van de koemarkt, direct naast de HEMA in het EGGERS winkelcentrum.

De Koemarkt is het bruisende plein van Purmerend waar voorheen op donderdagochtend de wekelijkse koeienmarkt werd georganiseerd. Tegenwoordig is dit plein een evenementenlocatie welke het gehele jaar vol staat met gezellige terrassen. De koemarkt is echt het uitgaanshart van Purmerend en de wijde omgeving.

De begane grond is al tientallen jaren in gebruik als een café. De laatste uitbater was genoodzaakt door de coronacrisis te stoppen met zijn bedrijf. Het pand is vijf jaar geleden geheel gerenoveerd, aan de binnenzijde zijn onder andere een nieuwe keuken en cv-ketel geplaatst, tevens is het schilder en stucwerk gedaan. Daarnaast zijn er houten vloeren gelegd wat betekend dat er in matige vorm contactgeluid is. De ondervloer van de bovenwoning naar het café is extra geïsoleerd en voorzien van een brandvertragende constructie.

In het café is de bedrijfsinventaris nog aanwezig welke onderdeel is van het totaalprijs.

Purmerend telt op dit moment een kleine 82.000 inwoners en is daarmee een van de grootste steden van Noord-Holland. De grootste groei heeft Purmerend doorgemaakt in de jaren 60 toen het een forenzenstad werd van Amsterdam. Het is dan ook niet zoveel dat veel inwoners een Amsterdamse achtergrond hebben.

Voor meer informatie kunt u contact met ons kantoor opnemen.

Indeling van het bedrijf:

 • De begane grond: café winkelruimte met magazijn en toiletgroepen.
 • De 1e verdieping een toilet en een ruime woonkamer keuken met dakterras.
 • De 2e verdieping ruime badkamer en twee grote slaapkamers.

Servicekosten/ VVE:
N.V.T.

Bestemming:
Horeca 1

Kadastrale gegevens;                                                  

 • Gemeente Purmerend sectie C nr: 3969 Wonen met bedrijvigheid groot 68m;
 • Gemeente Purmerend sectie C nr: 4033 berging- stalling groot 12m2.

Vetput:
Niet aanwezig

Terras:
Direct voor het pand circa 20m2 en aan de overzijde is een strook gereserveerd op de koemarkt van circa 100m2. Beide terrassen zijn geen eigendom en indien hier gebruik van wordt gemaakt bent u precariorechten verschuldigd aan de gemeente Purmerend.

Openingstijden:
Mogelijkheden tot 7 dagen per week

Parkeerruimte:
Op 2 minuten afstand is een ruim parkeerterrein en aan de andere zijde van de Koemarkt is een grote parkeergarage. Beide locaties is betaald parkeren.

Bijzonderheden:
Dit object is per direct aanvaardbaar is vrij van huur en gebruik. Het pand heeft geen aanschrijvingen en er zijn geen problemen bekend met de fundering.

Neem voor meer informatie direct contact met ons op via 072-509 077 of via het contactformulier.

Kenmerken

 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Personeelsverplichtingen: Nee
 • Leasecontracten: Nee
 • Muziekovereenkomst: Nee
 • Woning aanwezig: Ja

Bekijk op de kaart

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
HVAB Horecamakelaardij 072-509 0770
info@hvab.nl http://www.hvab.nl Bedrijf : HVAB Horecamakelaardij “HVAB Horeca Makelaardij bestaat al ruim 20 jaar en is gevestigd in het hart van Noord-Holland even boven Alkmaar. HVAB staat voor Horeca, Vastgoed, Advies en Bemiddeling en heeft als werkgebied de provincies Noord-Holland en Flevoland inclusief groot Amsterdam, Hilversum en Texel. Vanuit onze vestiging kunnen wij u binnen afzienbare tijd op elk gewenst moment voorzien van adequate kennis en adviezen. HVAB Horeca Makelaardij staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkennis en flexibiliteit. Wij geven eerlijke adviezen en scheppen geen valse hoop. Door onze marktkennis en diversiteit aan horecabedrijven zijn wij de partner die u zoekt voor de aankoop, verkoop, verhuur, adviezen en taxaties.”
Menu