€ 300.000,00

 • Soort:
 • Inventaris / Goodwill: Koop
 • Prijs Inventaris / Goodwill: € 300.000,00
 • Onroerend goed: Koop
 • Prijs onroerend goed: € 1.450.000,00
 • Aantal zitplaatsen: 150
 • Terras: Ja
 • Aantal zitplaatsen terras: 250
 • Oppervlakte terras (m2): 1000 m²

Omschrijving

In de verkoop van het restaurant (eventueel met bovenwoning, niet zijnde een bedrijfswoning) aan het Zuidfront 2 te Hellevoetsluis.

De kernpunten:

 1. Eigen grond.
 2. Mogelijkheid tot circa 4000 m2 bedrijfsvloeroppervlak waarvan circa 1400 m2 exploitatie als terras.
 3. Mogelijkheid tot circa 90 hotelkamers met 635 m2 horeca en 1400 m2 terras.
 4. Ruime parkeermogelijkheden direct naast het hotel/ restaurant
 5. Direct aan het water (Haringvliet)
 6. Direct aan de (jacht)haven
 7. Gelegen tegen het uitgaanscentrum van Hellevoetsluis
 8. 5 minuten lopen van OV
 9. Onder de rook van de Europoort en Botlek
 10. Triple A locatie.

Overzicht van de bestaande situatie:

Eigenaar:                                Restaurant Aquarius V.O.F.

Kadastrale aanduiding:          gemeente Hellevoetsluis A 2284.

perceelgrootte:                       635 m² in eigendom

oppervlak restaurant:             400 m2 en 235 m2 terras

opbouw prijs:

Bouwgrond met opstal tbv horeca: € 2.283,46 /m2 (tot. € 1.450.000,-)

Goodwill, inventaris en bedrijf: € 630,- /m2 (tot. € 300.000,-)

Exclusief kosten koper voor onroerende goederen.

Aanvaarding:                          In overleg.

Dit pand biedt vele mogelijkheden die nog nooit zijn ontwikkeld. Omdat wij van onze pensioen gerechtigde leeftijd willen gaan genieten gaan wij geen grote investeringen meer doen. Mede gelet op het feit dat er in de afgelopen jaren nooit een hotel is gebouwd, maar dat wel tot de mogelijkheden behoort, aldus het bestemmingsplan, achten wij een nieuwbouwontwikkeling het meest voor de hand liggend.

Deze plek heeft als bestemming ‘Horeca’. Zie:https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/marker/68250/426462/idn/NL.IMRO.0530.BPDeVesting2011-VG01/cs/68250/426462/595.275215575

Horeca in de categorie 3 is toegestaan en heeft als begripsbepaling “een bedrijf dat in hoofdzaak is gericht op het bedrijfsmatig verstrekken van al dan niet ter plaatse bereide etenswaren ten behoeve van consumptie ter plaatse, alsmede het daaraan ondergeschikt verstrekken van alcoholhoudende en niet-alcoholhoudende dranken, al dan niet in combinatie met het verstrekken van nachtverblijf en/of van zaalverhuur, zoals een (hotel)restaurant, pannenkoekhuis, eetcafé, tapasbar en pizzeria, uitgezonderd een maaltijdafhaalcentrum.”

Momenteel is er een restaurant met bovenwoning aanwezig, welke veel kleiner zijn als wat er volgens het bestemmingsplan mag worden gebouwd. De begane grond vloer dient te worden geëxploiteerd als restaurant en er kan vanaf de eerste etage en daarboven een schuine kap worden gerealiseerd. Het een en ander is te lezen en te concluderen uit de nadere bestemming ‘Waarde – Cultuurhistorie’ van het bestemmingsplan. Als we dus van de maximale bebouwingsmogelijkheden uitgaan (in een nieuwbouwsituatie) kan er tot circa 28,8 meter hoog worden bebouwd. Afhankelijk van de plattegronden en indeling biedt dit de mogelijkheid van minimaal 45 kamers tot waarschijnlijk zelfs 90 kamers.

Huidige situatie

Onafhankelijk of uw nieuwbouwplannen de lucht in gaan is er ook veel mogelijk met de huidige situatie. Het bouwvlak uit het bestemmingsplan is even groot als de kadastrale print. Daar waar nu een terras aanwezig is mag dus bebouwd worden. Dat betekend dus een extra binnenruimte van 235 m2 BVO ten opzichte van de huidige 400 m2 bebouwde BVO.

De woning kan separaat worden gekocht. De juridische status van deze woning is dat hij op basis van het overgangsrecht mag blijven bestaan als losse woning en dus niet perse als bedrijfswoning. De woning is geheel met bouwvergunning gebouwd en is derhalve niet (zelfs niet gedeeltelijk) illegaal. Ook heeft de woning nu een eigen entree en kan dus onafhankelijk van het bedrijf functioneren. Ons advies is het geheel te kopen zodat u recht kan blijven houden op een flinke uitbreiding, ook al is dat niet perse direct na de aankoop.

Terras

Het huidige terras is gesitueerd op eigen grond. Er kan een nieuw terras op de kade aan de haven worden gesitueerd. De kade is eigendom van de gemeente, maar zij geeft daar een in principe een terrasvergunning voor af. Totaal is er dan meer dan 1000 m² terras te realiseren. Samen met het restaurant/ hotel behoort 4300 m2 aan bedrijfsvloeroppervlak tot de mogelijkheden, daar waar nu slechts 635 m²  horeca aanwezig is.

Kenmerken

 • Bouwjaar: 1986
 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Personeelsverplichtingen: Nee
 • Leasecontracten: Nee
 • Muziekovereenkomst: Nee
 • Woning aanwezig: Nee

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Horecamakelaar Online 085-0041241
info@horecamakelaaronline.nl http://www.horecamakelaaronline.nl Bedrijf : Horecamakelaar Online Wij als Horecamakelaar online zorgen er voor dat uw bedrijf onder de aandacht komt van potentiële kopers. Dit doen we door voor u te adverteren op de grootste horeca aanbod websites. Wij bemiddelen zelf niet en treden ook niet op als makelaar. U als ondernemer weet als geen ander hoe uw bedrijf in elkaar steekt en wat de mogelijkheden zijn op uw locatie. U weet als geen ander wat er speelt in uw omgeving. U heeft alle kennis over het bedrijf en bent u daarom ook de meest geschikte persoon om uw bedrijf te verkopen. U verkoopt dus zonder tussenkomst van een horecamakelaar zelf uw bedrijf.
Menu