Noorderkade 1027, 1823 CJ Alkmaar, Nederland

Omschrijving

Te huur: Drie horecabedrijfsruimtes in monumentaal pand “De Ringersfabriek”, gelegen aan een prachtig evenementen plein en het kanaal.

Een heel nieuw gebied
Alkmaars bedrijventerrein Overstad heeft een enorme gedaanteverwisseling ondergaan. Het gebied is veranderd van bedrijventerrein naar een veelzijdig en eigentijds gebied waar gewoond, gewerkt en gewinkeld wordt, uiteraard met bijpassende horeca. 

De Ringersfabriek, de bijbehorende 73 woningen en het voorgelegen evenementenplein “Het Ringersplein” zijn al klaar. BPD bouwt momenteel aan de woontorens met nog eens 273 woningen, gelegen achter de Ringersfabriek.

Overstad, Ringerskwartier en de binnenstad
De Overstad met het Ringersplein is een onderdeel van de binnenstad, maar met het behoud van een eigen identiteit. De grote meubelwinkels in Overstand, de grote detailhandel in Winkelcentrum Ringers (zoals Decathlon en Mediamarkt) en de de grote horecalocaties die worden aangeboden in de Ringersfabriek, zijn complimentair aan het aanbod in de binnenstad. Het gebied is uitstekend bereikbaar en beschikt over vele parkeergebieden.

Het Ringersplein
Het plein is een bruisend hart binnen Alkmaar dankzij de omliggende horeca met terrassen, het Stadsstrand, de verlaagde kade en de evenementen die op het plein georganiseerd worden. Denk aan Food truck festivals, avond4daagse, drakenbootraces en dat soort evenementen. De prachtige boulevard met fiets-en wandelroutes trekt jaarlijks vele recreanten en passanten. Het plein met fonteinen zorgt voor activiteit en reuring op dit plein in de zomer, maar kan ook gemakkelijk uitgezet worden tijdens evenementen.

Unit 1 
De oppervlakte van unit 1 bedraagt ca. 360 m2 BVO. Het betreft een fraaie hoekunit met daardoor veel lichtinval, mede dankzij de grote raampartijen.

De combinatie van veel licht en hoge plafonds geven een uniek en ruimtelijk gevoel.
 
Deze unit bevindt zich (vanaf het plein gezien) aan de linkerzijde. Aan de voorzijde aan het plein (gelegen op het oosten) zijn terrasmogelijkheden op eigen grond, met wellicht uitbreiding het plein op in overleg met en na goedkeuring van de gemeente.

Indien gewenst is er ook nog een verbinding te maken met unit 2, via de grote gezamenlijk entree.

Unit 2 
Unit 2 beslaat ca. 1.465 m2 op de begane grond, 90 m2 op de eerste verdieping en 75 m2 soutterain. Dit is de grootste unit en deze is uitermate geschikt voor horeca in combinatie met grotere events in de unieke hal. Het hoge sheddak zorgt voor veel lichtinval en een bijzondere industriële uitstraling.

Unit 3a 
Deze unit bevindt zich aan de rechterzijde van de entree aan de pleinkant en beslaat ca. 560 m2 bvo. Unit 3a heeft een enorme gevelbreedte (ca. 27 meter) en heeft daardoor eveneens de grootste terras mogelijkheid direct aan het Ringersplein. 

Staat van oplevering
Alle units worden casco in huidige staat verhuurd en zijn reeds voorzien van:

* 3×80 Ampere eigen elektra aansluiting
* Eigen gasaansluiting
* Eigen wateraansluiting
* Eigen aansluiting stadsverwarming via de HuisVuilCentrale (HVC).
* Geëgaliseerde vloeren
* Kanaalwerk voor installaties
* Vetputten aanwezig

Neemt u contact op met ons kantoor voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging!

Kenmerken

  • Totale oppervlakte (m2): 2500 m²
  • Woning aanwezig: Nee

Bekijk op de kaart

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Van Alkemare Horecamakelaardij 0226-343220
info@vanalkemare.nl http://www.vanalkemare.nl Bedrijf : Van Alkemare Horecamakelaardij Van Alkemare Horecamakelaardij is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in het verkopen, verhuren, aankopen en taxeren van horeca. Actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. No Cure No Pay.