Rechtestraat 5, 1483 BA De Rijp, Nederland
  • Soort:
  • Inventaris / Goodwill: Koop
  • Prijs Inventaris / Goodwill: € 795.000,00
  • Onroerend goed: Koop
  • Aantal zitplaatsen: 80
  • Terras: Ja
  • Aantal zitplaatsen terras: 70

Omschrijving

In verkoop bij Ambivast: onroerend goed incl. onderneming (restaurant) in De Rijp, zeer geschikt voor transformatie naar woning(en)!

TE KOOP
Op een prachtige plek aan het water staan deze karakteristieke panden met fraaie topgevels waarvan één monumentale houten topgevel met geschulpte windveren en houten makelaar.

Het onroerend goed is momenteel in gebruik als restaurant en het wordt in huidige staat verkocht inclusief overname goodwill/inventaris. Het biedt volop mogelijkheden om te transformeren naar één of meerdere woningen. Koper dient hier nog wel zelf een vergunning voor aan te vragen bij de gemeente. De gemeente heeft aangegeven open te staan voor transformatie naar wonen. Afhankelijk van de wensen van de koper (1 woning, 2 woningen, meerdere appartementen) kan hiervoor vergunning aangevraagd worden.

Uniek aan dit object is de grote tuin waar nu het terras is, dat komt heel weinig voor in De Rijp. Eventueel zou men daar ook een eigen parkeerplaats en – onder voorbehoud goedkeuring gemeente – misschien wel een carport, veranda, garage of uitbouw kunnen realiseren.

Het restaurant
Bij binnenkomst valt direct de zeer sfeervolle en romantische inrichting op. Het zitgedeelte bevindt zich zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Er zijn in totaal ca. 80 zitplaatsen binnen. Beneden is tevens een ruime nette keuken.

Via een trap komt men op de eerste verdieping, waar zich, naast twee aparte eetruimtes, een separaat dames- en herentoilet met voorportaal, een personeelstoilet en een kantoor/wasruimte  bevinden. Hier is tevens de trap naar de vliering. Het dakterras heeft een schitterend uitzicht.

Naast het restaurant is een zonnig terras op eigen grond met ca. 70 zitplaatsen. Deze tuingracht is per boot bereikbaar, er is een aanlegmogelijkheid.

In 2005 is het pand gerenoveerd, waarbij de volgende renovaties zijn uitgevoerd: leidingwerk, elektra, eikenhouten vloeren, toiletten en plafonds. 

Locatie/Ligging
Het toeristische, historische en pittoreske dorpje De Rijp staat al jaren in meerdere lijsten als een van de mooiste plaatsen van Nederland. In de driehoek Amsterdam-Hoorn-Alkmaar grenst het aan natuurgebied de Eilandspolder naast werelderfgoed de Beemster. 

In heel De Rijp is parkeren gratis. Het dorp is goed bereikbaar via de A9 en A7 en het openbaar vervoer. 

Openingstijden
Donderdag t/m maandag van 15.00 tot 23.00 uur (’s zomers zondag vanaf 13.00 uur). De koper mag zelf diens openingstijden bepalen, zolang dit binnen de maximale openingstijden van de gemeente Alkmaar valt. 

Bestemming
Op deze locatie geldt enkelbestemming horeca categorie 1. Neemt u contact op met de gemeente Alkmaar voor meer informatie over de mogelijkheden.

Samenvatting
– Vraagprijs: € 795.000,- k.k.
– Totale oppervlakte bedrijfsruimte: Ca. 190 m2
– Aanvaarding: in overleg 

Het is uiteraard niet de bedoeling de medewerkers in het restaurant te benaderen.

Neemt u contact op met ons kantoor voor meer informatie en/of een vrijblijvende bezichtiging op telefoonnummer 0226-318770.

Bekijk op de kaart

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Van Alkemare Horecamakelaardij 0226-343220
nadine@vanalkemare.nl http://www.vanalkemare.nl Bedrijf : Van Alkemare Horecamakelaardij Makelaars met hart voor horeca! Wij zijn al bijna 40 jaar gespecialiseerd in de aankoop, verkoop, verhuur en taxatie van horecabedrijven en horecapanden.
Menu