€ 2.850,00
per maand

Heimolendreef 24, 4715 TC Rucphen, Nederland
 • Huurbedrag: Per maand
 • Adres: Heimolendreef 24
 • Soort:
 • Inventaris / Goodwill: Geen voorkeur
 • Onroerend goed: Huur
 • Prijs onroerend goed: € 2.850,00
 • Terras: Ja

Omschrijving

In het buitengebied van Rucphen tussen landerijen en natuur staat De Heimolen, een monumentale beltkorenmolen waarvoor hele mooie plannen in het verschiet liggen. Nadat de molen de afgelopen jaren diverse restauraties heeft ondergaan staat deze weer klaar voor de toekomst. In 2018 is het eigendom van de Gemeente Rucphen overgegaan naar onze opdrachtgevers welke de afgelopen tijd een visie hebben bepaald over de toekomst van de prachtige Heimolen. Na uitvoerig overleg met gemeente, omwonende en de Rijksmonumentendienst is er een akkoord gekomen op de ontwikkeling van De Heimolen waar Hormax aangesteld is om de juiste ondernemers voor te vinden.

Om het behoud, beheer en/of herstel van de molen en de daaraan eigen cultuurhistorische en landschappelijke waarden voor de toekomst te garanderen is er een ontwikkeling noodzakelijk die een verdienmodel mogelijk maakt. Het basis idee van dit concept is het realiseren van een horecagelegenheid in een nieuw te bouwen vleugel aan de molen (zie impressies). Uitgangspunt daarbij is dat het meel uit de molen als basis-ingrediënt verwerkt zal worden. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld: een pannenkoekenhuis, lunchzaak met speciale broden of Italiaans restaurant. Daarnaast is er de mogelijkheid om kleinschalige detailhandel met streek-eigen producten onder te brengen in het concept waar er een winkelruimte voorzien zal worden. Denk hierbij aan eindproducten uit de directe Rucphense omgeving (bijvoorbeeld lokale kaas/ brood/vruchtenjams of bieren).

Synergie speelt hierbij een grote rol, de toekomstige gast gaat interactie ervaren tussen molen, horeca en landerijen. Is het nu voor een kop koffie met huisgemaakte koeken, lunch op ambachtelijk brood of diner, alles staat in verbinding met De Heimolen. De Heimolen staat langs de bekende fietsroutes “De Schrijfster” en “De Schilde” waarmee die eerste passanten al een garantie zijn.

Waar gaat al dit moois dan plaatsvinden vraagt u zich af? Zoals gemeld zal er een hoogwaardige nieuwbouw komen aan de molen van 233 m² b.v.o. met terrascapaciteit. Hierbij wordt er uitgegaan van een casco+ oplevering waar er in nauw overleg met huurder wordt gekeken naar de daadwerkelijke invulling van het pand.

Wij zijn op zoek naar de ervaren ondernemer die het belang van ‘lokaal’ begrijpt en die affectie heeft met de regio. Bent u dit? Dan horen wij graag uw plannen aan.

Contactpersoon: Ivo Mermans Tel: 076-5230060 of info@hormax.nl

Kenmerken

 • Bouwjaar: 2021
 • Totale oppervlakte (m2): 223 m²
 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Personeelsverplichtingen: Nee
 • Leasecontracten: Nee
 • Muziekovereenkomst: Nee
 • Woning aanwezig: Nee

Bekijk op de kaart

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Hormax Horecamakelaars
info@hormax.nl http://www.hormax.nl Bedrijf : Hormax Horecamakelaar Hormax Horecamakelaars is in 2003 opgericht en heeft kantoren in Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Rotterdam. Daarvóór waren een aantal makelaars al actief onder een andere naam. We kunnen dus bogen over enorm veel ervaring, hetgeen nu een vereiste is gezien de complexiteit die vaak optreedt bij een verkoop of aankoop van een horecabedrijf. Jaarlijkse scholing en afstemming van contracten op de laatste wetten, maken van ons een volwaardige partij in de wereld van de horecamakelaardij. In Brabant heeft Hormax jaarlijks het grootste aanbod van te koop staande horecabedrijven en is mede daardoor het meest betrokken bij verkoop –of aankooptransacties binnen de horeca. Mocht u op het punt staan om een horecabedrijf te verkopen of te kopen, dan komen we graag vrijblijvend met u in contact om u onze diensten aan te bieden.
Menu