Oude Tramweg, 8435MA, Donkerbroek, Nederland
 • Adres: Oude Tramweg, 8435MA, Donkerbroek, Nederland
 • Soort:
 • Onroerend goed: Koop
 • Prijs onroerend goed: € 519.000,00
 • Aantal zitplaatsen: 40
 • Terras: Ja
 • Aantal zitplaatsen terras: 40
 • Referentie: 1860

Omschrijving

(Catering) bedrijfspand met bouwkavel in Noord Nederland

Oude Tramweg 17

8435 MA Donkerbroek

Ter ovename wordt aangeboden dit nagenoeg nieuwe, vrijstaande bedrijfspand op een kleinschalig industrieterrein in Donkerbroek inclusief de bedrijfsinventaris !

Gelegen in het zuidoosten van de provincie Friesland nabij de grens met Drenthe en Groningen. Centraal gelegen dus in de Noordelijke drie provincies, waardoor er een groot verzorgingsgebied is. Langs Donkerbroek loopt de toeristische route “de Friese Wouden”. Per boot kunt u over de Opsterlandse Compagnonsvaart, die deel uitmaakt van de bekende “Turfroute”, door Donkerbroek varen. 

Momenteel is cateringbedrijf KookNzo in dit pand gevestigd. KookNzo bestaat al 14 jaar en is in 2017 verhuist naar het huidige pand aan de Oude Tramweg 17. Het betreft een nieuw pand naar eigen ontwerp. In 2018 is de fraaie binnentuin aangelegd. Het is een zeer net en fris pand, nog maar 4 jaar oud! In dit ruime, centraal gelegen pand worden buffetten, lunches, diners-aan-huis, bruiloften en dergelijke voorbereidt, om vervolgens op locatie uit te voeren. Hiermee wordt zowel de zakelijke als particuliere markt bedient. Daarnaast worden er ook barbecue- en kookworkshops verzorgt. De naam KookNzo staat niet ter overname!

Het perceel heeft een oppervlakte van 1.660 m2. Op de helft van dit perceel staat het bedrijfspand met tuinen en parkeerplaatsen. De andere helft (zo’n 800 m2) ligt momenteel braak en heeft als bestemming “bedrijfswoning”. Men dient hier binnen afzienbare tijd te beginnen met de bouw van een bedrijfswoning. Tekeningen voor een woning zijn aanwezig en eventueel ter overname. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen ontwerp (laten) maken!

Het pand is 15 meter breed en 20 meter lang. Aan de voorkant is een parkeerplaats voor bezoekers en een aparte parkeerplaats voor de bedrijfsauto’s. Rechts naast het gebouw is ruimte voor buitenopslag (emballage, afval, oud papier en dergelijke), een moestuin en een schuurtje. Links naast het pand is een prachtige (binnen) tuin aangelegd met beplanting als siergrassen en bamboe, terrassen en een kruidentuin. In totaal zijn hier drie terrassen waarvan één kookterras voorzien van buitenkeuken en overkapping middels een schaduwdoek. De tuin is op een creatieve wijze aangelegd, zodat deze gezellig en intiem is voor een groepje van 10 personen, maar ook geschikt om een groep van 30 personen te ontvangen. Zéér geschikt voor feestjes in combinatie met een workshop.

Aan de linkerzijkant van het pand is de officiële voordeur welke toegang biedt tot een inpandige ruimte die momenteel dienst doet als woning. Deze “woning” bestaat uit een ruime woonkamer, kantoor, bijkeuken met witgoed opstelling en een ruime badkamer. Deze ruimtes zijn echter ook zeer geschikt om als workshop ruimtes of anders te gebruiken.

Aan de voorkant van het pand bevindt zich een sectionaaldeur en een loopdeur. Hierdoor komt u binnen in het ruime magazijn van 85m2, geschikt voor laden en lossen en uiteraard voor opslag. Via de trap gaat u naar de verdiepingsvloer van 200m2, waar zich 2 slaapkamers bevinden, een technische ruimte en zeer veel opslag mogelijkheden. Onder de trap bevinden zich de motoren voor de koel- en vriescel en de verdelers voor de vloerverwarming welke door het hele pand ligt. Achterin het magazijn 2 deuren die toegang bieden tot de badkamer met douche en een gescheiden dames- en herentoilet. De andere deur leidt naar de bijkeuken. Vanuit het magazijn naar de linkerkant van het pand, vindt u eerst de ruime en goed geoutilleerde spoelkeuken van 18m2. Daartegenover een ruime inloopkast welke dienst doet als opslag voor servies. Vervolgens komt u in de uitgebreide productie keuken van 57m2 voorzien van ruime koel- en vriescel. Vanuit deze keuken kunt u naar de huidige woonkamer/workshopruimte.

Het pand is volledig gebouwd naar de wensen van deze tijd. Geen gas meer, enkel elektriciteit. Zonnecollectoren voor de aanvoer van warm water. Een zonneboiler van 600 liter voor de opslag van dit warme water. Een warmtepomp die zorgt voor de verwarming van het pand middels vloerverwarming over de gehele benedenverdieping. In het “woongedeelte” een palletkachel voor “bij” verwarming als het kouder wordt. En een waterontharder die het hele pand voorziet van kalkarm water. Kortom, een instap klaar pand voor de toekomst!

Voor info en/of een bezichtiging kunt u contact opnemen met Henk Hosper.

Eigen Horeca Makelaar Friesland e.o.

friesland@eigenhorecemakelaar.nl

Tel.: 06 – 83 211 647

Kenmerken

 • Brouwerijverplichtingen: Nee
 • Automatenverplichtingen: Nee
 • Leasecontracten: Nee

Makelaar

Makelaar profielafbeelding
Henk Hosper 0683211647
friesland@eigenhorecamakelaar.nl http://www.eigenhorecamakelaar.nl Bedrijf : eigen horeca makelaar Friesland
Menu